:: دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 36-29 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مداخلات شناختی مبتنی بر حافظه کاری بر بهبود عملکرد خواندن دانش آموزان با اختلال یادگیری خاص خواندن
رحیم بدری گرگری ، دل آرام محمدی
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، delarammohamadi23@gmail.com
چکیده:   (4123 مشاهده)
مقدمه: امروزه مشکلات مربوط به خواندن شایع ترین مشکل در میان دانش آموزان با ناتوانی های یادگیری است. و با توجه به تاثیر حافظه در این نوع مشکلات، هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر مداخلات شناختی مبتنی بر حافظه کاری بر بهبود عملکرد خواندن دانش آموزان با اختلال یادگیری خاص خواندن بود.
روش: این پژوهش به شیوه شبه ­آزمایشی با طرح پیش­ آزمون و پس ­آزمون با گروه گواه انجام گرفت. از جامعه آماری دانش ­آموزان پایه­های چهارم و پنجم ابتدایی ناحیه 2 شهر تبریز، که در سال تحصیلی 95-94 در حال تحصیل بودند. نمونه ­ای 30 نفری به شیوه در دسترس انتخاب، و در دو گروه 15 نفری شاهد و آزمایش، به ­صورت تصادفی جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش شامل آزمون ماتریس­­های رنگی ریون، آزمون تشخیص اختلال خواندن و بسته بهسازی حافظه کاری بود.
یافته ها: نتایج تحلیل داده ها به شیوه تحلیل کواریانس چند متغیره نشان داد که آموزش حافظه کاری بر بهبود عملکرد خواندن دانش­آموزان با  مشکل خواندن، تأثیر مثبتی دارد و موجب بهبودی­هایی در مولفه­ های بازشناسی کلمه و درک معنا می­شود
نتیجه گیری: بر اساس این یافته می­توان نتیجه گرفت که مداخلات مبتنی بر حافظه کاری روش موثری بر بهبود عملکرد خواندن دانش­آموزان با مشکل خواندن است.
واژه‌های کلیدی: مداخلات شناختی، حافظه کاری، اختلال یادگیری خاص، مشکل خواندن
متن کامل [PDF 726 kb]   (1993 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/11/14 | پذیرش: 1396/9/4 | انتشار: 1397/10/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها