:: دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 35-27 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در بین دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال 1392
علیرضا قربانی بیرگانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران ، alenc5@gmail.com
چکیده:   (12753 مشاهده)
مقدمه: مهمترین فرآیندی که در دوران کودکی و نوجوانی هر انسانی جریان دارد یادگیری است. در این دوران وجود اختلالات یادگیری همچون اختلال خواندن یا نارساخوانی می تواند باعث افت تحصیلی، تأخیر رشد زبان، تأخیر در یادگیری مفاهیم جدید، یا تأخیر در عملکرد، در مقایسه با همسالان شود. با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال 1392 انجام شده است.
روش: در این پژوهش توصیفی مقطعی 1200 دانش آموز پسر در 6 پایه تحصیلی از دبستانهای شهرستان اهواز در سال تحصیلی 93-1392 به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده و با استفاده از آزمون سیاهه خواندن میزان اختلال خواندن مورد بررسی قرار گرفت. محتوای آزمون سیاهه خواندن در هر پایه مرکب از یک متن صد کلمه ای و چهار سوال درک مطلب بود که توسط کارشناس آسیب شناسی گفتار و زبان بدقت کنترل شده بود. ضریب آلفای آزمون سیاهه خواندن نیز بیشتر از 8/. محاسبه شد.
یافته ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان اختلال خواندن در بین دانش آموزان مجموعا 7 درصد گزارش گردید که بیشترین درصد در پایه دوم (17 درصد) و کمترین (2 درصد) در پایه ششم محاسبه شد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، میزان اختلال خواندن در بین دانش آموزان به نسبت بالاست که این مسئله نیاز به انجام معاینات دقیق غربالگری و بیماریابی در سطح مدارس کشور را نشان می دهد.
واژه‌های کلیدی: اپیدمیولوژی، اختلال خواندن، دانش آموز، ابتدایی، اهواز
متن کامل [PDF 7345 kb]   (4316 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/5/4 | پذیرش: 1393/5/20 | انتشار: 1393/5/20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها