[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 5، شماره 1 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 89-76 برگشت به فهرست نسخه ها
تکامل معنوی کودکان و کاربرد آن در حوزه سلامت: یک مطالعه مروری
منیر رمضانی ، مریم فضل اللهی ، سید محسن اصغری نکاح ، آزاده ساکی ، محمد جعفر جهانگیر فیض آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران . ، fazlollahim931@mums.ac.ir
چکیده:   (5886 مشاهده)
مقدمه: در طی دهه های گذشته، شناخت روزافزون معنویت، بیش از پیش علاقه متخصصان بالینی را برای کار در این حوزه برانگیخت. مساله ای که به درستی به آن پرداخته نشده است اهمیت درک معنویت در کودکی می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف دستیابی به درک صحیح از تکامل معنوی کودکان و کاربرد آن در حوزه سلامت انجام شد.
روش: این مطالعه مروری یکپارچه با استفاده از روش بروم در پایگاه‌های , IranMedex  SID ،Google Scholar، Medline،Scopus ، Elsevier،PubMed ،Science direct و ProQuest است. تعداد 984 مطالعه استخراج و در نهایت 30 مطالعه مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: توسعه یافته ترین تئوری موجود در زمینه معنویت کودکان مربوط به فولر است. فولر توسعه‌ ایمان را به صورت مرحله ‌ای بیان می‌کند. در نظریه ایشان، مراحل ایمان عبارتند از: طفولیت، شهودی- تصویری، لفظی- اسطوره‌ای، متعارف- ترکیبی، انعکاسی- فردی، ارتباطی، جهان شمول. از سوی دیگر، پژوهش‌های کولز نشان می‌دهد که تمایل طبیعی برای معنویت، از حس ذاتی کنجکاوی و شیفتگی کودک در مورد کشف جهان نشأت می‌گیرد. مطالعه مهم دیگر، نظریه‌ "هوشیاری رابطه‌ای" هی و نی است. طبق نظر ایشان، همه‌ کودکان یک معنویت فطری دارند. در واقع یک ظرفیت تکامل یافته برای آگاهی از رابطه‌ با خود، دیگران، جهان و یک قدرت متعالی. از مطالعه‌ ایشان، سه شاخه‌ حساسیت معنوی یا هوشیاری به دست آمد: حس هوشیاری و آگاهی، حس رمز و راز و حس ارزش. برادفورد، شاخه چهارم از حساسیت معنوی را، بعد اجتماعی معرفی می‌کند. گاردنر اولین کسی بود که نظریه‌ هوش‌های چندگانه را ارائه کرد و معنویت را به عنوان یک هوش معرفی نمود. از نظر زوهر و مارشال نیز، هوش معنوی با نشان دادن مناسب‌ترین راه، به زندگی افراد معنا و مفهوم عمیق تری می‌بخشد. نتایج رو به رشد تحقیقات، بیانگرتاثیر قابل توجه معنویت در سلامت جسمی، روحی و روانی انسان می باشد.
نتیجه گیری: اگرچه در علم پزشکی، دیدگاه فاولر که فرآیندهای تکاملی عصبی مانند آگاهی شناختی و تفکر منطقی، تمرکز اصلی مفاهیم در مورد معنویت است، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است اما با نگاهی به سایر مطالعات می‌توان دیدگاه‌های جدیدی در مورد معنویت کودکان را درک کرد که می‌توانند در برخورد با بعد معنوی کودک  و به دنبال آن فراهم کردن سلامت کودک، بسیار موثر باشند.
واژه‌های کلیدی: معنویت، کودک، تکامل کودک
متن کامل [PDF 694 kb]   (2971 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/8/13 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1397/6/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ramezani M, fazlollahi M, asghari nekah S M, saki A, jahangir feyzabadi M J. Children Spiritual Development and its Utilization in Health: a Review Study. JPEN 2018; 5 (1) :76-89
URL: http://jpen.ir/article-1-311-fa.html

رمضانی منیر، فضل اللهی مریم، اصغری نکاح سید محسن، ساکی آزاده، جهانگیر فیض آبادی محمد جعفر. تکامل معنوی کودکان و کاربرد آن در حوزه سلامت: یک مطالعه مروری . مجله پرستاری کودکان. 1397; 5 (1) :76-89

URL: http://jpen.ir/article-1-311-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710