:: دوره 7، شماره 1 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 49-41 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیرمدل سازگاری روی بر تاب آوری مادران کودکان تالاسمی 7تا19 سال در گنبد کاووس
زینب راشکی ، حمید حجتی
استادیار، گروه پرستاری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی ابادکتول، ایران ، h_hojjati@aliabadiau.ac.ir
چکیده:   (2807 مشاهده)
مقدمه: تالاسمی یکی از شایعترین بیماری­های مزمن می­باشد و موجب اثرات نامطلوب زیادی بر زندگی کودک و والدین، خصوصا مادر می­ شود. از طرفی سازگاری مادر می­تواند در مقابله با این مشکلات و توانایی برخورد با چالش­ها کمک کند. یکی از الگوهای کاربردی در پرستاری الگوی سازگاری روی است. این مطالعه با هدف تاثیر الگوی سازگاری روی بر تاب ­آوری مادران کودکان تالاسمی انجام شد.
روش: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان کودکان طالقانی گنبد، 54 مادر با کودک مبتلا به تالاسمی با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و  به طور تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. آموزش بر اساس الگوی سازگاری روی در 8 جلسه طی دو ماه انجام شد. داده ­ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و تاب­ آوری کونور دیویدسون جمع ­آوری گردید.
یافته­ ها: ازمون آماری قبل از مداخله در دو گروه مداخله و شاهد اختلاف معنی داری رانشان نداد(0/14=P)ولی بعد از مداخله در گروه آزمون اختلاف معنی داری را نشان داد (0/01>p). همچنین بعد حذف اثرپیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی داری نشان داده شد(0/01> p)    
نتیجه گیری: آموزش بر اساس الگوی سازگاری روی بر تاب ­آوری مادران کودکان تالاسمی تاثیر مثبت دارد لذا توصیه می­شود در برنامه­ های مراقبتی برای کودکان به نیاز­های والدین نیز توجه شود. این امر سبب ارتقا تاب­ آوری مادر در برابر ناملایمات و بالطبع آن کودک خواهد شد. پیشنهاد می­شود تاثیر این الگو بر کودکان نیز سنجیده شود.
واژه‌های کلیدی: تالاسمی، تاب آوری، الگوی سازگاری روی
متن کامل [PDF 238 kb]   (1194 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/5/5 | پذیرش: 1398/6/23 | انتشار: 1399/6/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها