[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای بریم نژاد

لیلی بریم نژاد، سمانه حسینعلی پور، حمید حقانی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف : بیشترین علت غیبت از مدرسه و از دلایل اصلی مراجعه کودکان به اورژانس ها و بستری شدن در بیمارستان آسم می باشد. این بیماری عوارض زیادی بر ابعاد جسمی، ذهنی، رشد اجتماعی و تکامل کودکان بر جای می گذارد و هزینه اقتصادی ناشی از بیماریزایی آن بالاست. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش برنامه خودمراقبتی بر کیفیت زندگی کودکان سن مدرسه مبتلا به آسم انجام شده است.
 روش اجرا : در این مطالعه نیمه تجربی ۸۸ کودک سن مدرسه مبتلا به آسم به صورت نمونه گیری تصادفی بلوک شش تایی در دو گروه مداخله (۴۴ نفر) و کنترل (۴۴ نفر) وارد مطالعه شدند. ابتدا کیفیت زندگی کودکان در دو گروه با پرسشنامه PAQLQ اندازه گیری شد. سپس آموزش برنامه خود مراقبتی شامل آشنایی با بیماری، نحوه استفاده از دارو ها، فعالیت و ورزش و غیره طی ۴ تا ۵ جلسه ۴۵-۳۰ دقیقه ای برای کودکان در گروه آموزش اجرا شد. در گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نشده و مراقبت روتین بیمارستان انجام شد. . بلافاصله و ۸ هفته بعد از مداخله مجددا" پرسشنامه مذکور تکمیل شد.
 نتایج : بین نمره ی کیفیت زندگی کودکان در دو گروه تفاوت های آماری معناداری وجود دارد. به طوری که در گروه آموزش از ۶,۲ ±۴۸.۶ به ۵.۶± ۵۷.۹(p=۰.۰۰) رسیده است. در حالی که در گروه کنترل تفاوتی ه از نظر آماری دیده نشد .
 بحث و نتیجه گیری : مداخلات آموزشی و ارتقاء توان خودمراقبتی در کودکان مبتلا به آسم موجب افزایش کیفیت زندگی آنان می شود. بنابراین با توجه به شیوع بالای این بیماری و بار اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن می توان در برنامه ریزی برای این گروه سنی آموزش خودمراقبتی جهت بهبود عملکرد و تقویت حس خودکنترلی مورد توجه قرار گیرد.
 واژگان کلیدی : آسم، خودمراقبتی، کودکان سن مدرسه، کیفیت زندگی

بلقیس شیبانی، سرور پرویزی، حمید حقانی، لیلی بریم نژاد،
دوره ۱، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: خودکارآمدی اعتقاد شخص بر توانایی اش برای رسیدن به نتایج مورد انتظار است. اندازه گیری خودکار آمدی می تواند پیش بینی کننده قصد و نیت فرد برای تغییر رفتار باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نمره خودکارآمدی عمومی و خودکارآمدی وابسته به بیماری نوجوانان مبتلا به تالاسمی ماژور و ارتباط آن با برخی مشخصات فردی نوجوانان، در بندرعباس انجام شده است.
روش: این مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی بود که در سال ۱۳۹۳ در شهر بندرعباس انجام شد. نمونه مورد مطالعه را ۷۰ نفر از نوجوانان دختر و پسر مبتلا به تالاسمی ماژور با رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال تشکیل می دادند. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی عمومی(GSE-۱۰) و مقیاس خودکارآمدی سیکل سل(SCSES) استفاده شد.
یافته ها: با استفاده از آزمون ANOVA هیچ ارتباطی بین سن و تعداد تزریق در ماه با نمره خودکارآمدی عمومی و نمره خودکارآمدی وابسته به بیماری یافت نشد. آزمون تی مستقل ارتباط معنا داری را بین نمره خودکارآمدی عمومی نوجوانان با جنس نشان داد(p=۰/۰۱) اما بین نمره خودکارآمدی وابسته به بیماری و جنس این ارتباط معنا دار نبود(p=۰/۰۸). همچنین آزمون ANOVA ارتباط معنا داری را بین نمره خودکارآمدی وابسته به بیماری و میزان تحصیلات نشان داد(p=۰/۰۱) اما بین نمره خودکارآمدی عمومی و سطح تحصیلات ارتباطی دیده نشد(p=۰/۱۴۸).
نتیجه گیری: از آنجایی که میانگین نمره خودکارآمدی نوجوانان مبتلا به تالاسمی ماژور پائین می باشد، لزوم توجه بیشتر به تقویت خودکارآمدی با استفاده از تجارب متخصصین و مشاوران در این زمینه بخصوص برای پسران ضروری است. انجام مطالعات مداخله ای و بررسی میزان اثرگذاری آن بر روی خودکارآمدی نوجوانان پیشنهاد می شود.

آزیتا ربیع تبار، شعله بیگدلی، عباس دباغ زاده، لیلی بریم نژاد،
دوره ۸، شماره ۱ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه : شیوع آسم کودکان در ایران ۹/۱۰ است. عدم تبعیت درمان های استنشاقی در آسم با کاهش کیفیت زندگی بیماران همراه است این پژوهش با هدف تعیین ﺑﺎور درمان و کیفیت زندگی و تبعیت درمان کودکان مبتلا به آسم انجام گرفت.
روش: این پژوهش مقطعی بین ۱۷۰کودک ۱۲-۸ ساله مبتلا به آسم مراجعه کننده به مراکز آسم و آلرژی استان مازندران با نمونه گیری مستمر صورت گرفت. داده ها با پرسشنامه کیفیت زندگی، باور درمان، تبعیت درمان جمع آوری شدند.
نتایج: میانگین نمره کیفیت زندگی۱۱/۶۹± ۵۶/۳۲  میانگین نمره ضرورت-نگرانی ۲/۹± ۶/۷۱ بوده و ۵۵/۹درصد از کودکان تبعیت از درمان نداشتند. مدت ابتلا تنها متغیری بوده که با باور درمان ارتباط داشت(۰/۰۱۱p=). کیفیت زندگی دختران و کودکانی که سابقه مصرف سیگار در خانواده نداشتند، بالاتر بوده است(۰/۰۳۲P=). بین باور درمان و کیفیت زندگی و تبعیت درمان ارتباط مستقیم بدست آمد و با افزایش تبعیت درمان کیفیت زندگی بالاتر بوده است.
نتیجه گیری: ﺑﺎور والدین در ﻣﻮرد ﺿﺮورت ﻣﺼﺮف داروﻫﺎ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ تبعیت درمان و کیفیت زندگی کودکان را ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻗﺮار دﻫﺪ. به کارکنان بهداشتی-درمانی پیشنهاد می شود، با مداخلات آموزشی مناسب و تشویق والدین موجب تبعیت بیشتر درمان و بهبود کیفیت زندگی در کودکان مبتلا به آسم شوند.

نرگس حاجی شعبانها، محبوبه رسولی، لیلی بریم نژاد،
دوره ۸، شماره ۲ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه
با وجود پیشرفت­های بهداشت و درمان درکشورهای توسعه­ یافته و در حال توسعه از جمله ایران، هنوز آمار بالایی از ابتلای کودکان به اسهال و عوارض جدی ناشی از آنها گزارش می ­شود. در این زمینه خودکارآمدی مادران در پیشگیری، کنترل و درمان اسهال از اهمیت بسزایی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین خودکارآمدی مادران کودکان یک تا پنج سال در زمینه پیشگیری از اسهال در مهدکودک های شهر قزوین سال ۱۳۹۹ انجام شد.
روش
در این مطالعه توصیفی مقطعی از بین مادران  دارای کودکان ۵-۱ سال مهدکودک­ های شهر قزوین  ۴۰۰ نفر که دارای  معیارهای ورود به مطالعه شامل حداقل سواد خواندن و نوشتن،  سلامت جسمی روانی به بیان خود بودند انتخاب شدند.  نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ­ای و در دو مرحله انجام شد. در مجموع ۲۰ مهد کودک و سپس از هر مهد کودک ۲۰ مادر انتخاب شدند . برای جمع آوری داده ها از فرم جمعیت شناختی و پرسشنامه خودکارآمدی مادران در پیشگیری از اسهال زودرس کودکی (The Maternal Self-Efficacy Scale for Preventing Early (Childhood گردید.
نتایج:
در این  مطالعه میانگین و انحراف معیار  نمره خودکارآمدی مادران در پیشگیری  از اسهال در کودکان ( ۸/۱۱)± ۱۰۴/۴۷بود که در محدوده پایین قرار داشت . ارتباط معناداری بین سن مادر، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی و تعداد فرزندان مادران و نمره خودکارآمدی آنان مشاهده نشد.   
نتیجه­ گیری:
 خودکارآمدی پایین مادران کودکان در این مطالعه نشاندهنده  لزوم برنامه ریزی جهت اجرای برنامه­ های آموزشی برای مادران است. پیشنهاد می شود این مطالعه در سایر شهرهای کشور نیز انجام شود تا بتوان با تدوین اطلس دقیقی از وضعیت خودکارآمدی مادران در زمینه اسهال با اجرای مداخلات آموزشی مناسب،  بروز اسهال در گروههای سنی پرخطر  را کاهش داد.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4714