[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۰ نتیجه برای حجتی

مریم حجتی سیاح، آناهیتا خدابخشی کولایی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه : بسیاری از تهدیدات زیست محیطی، پیامد رفتار انسانی است. تنها تغییر در رفتار انسانی می‌تواند این مشکلات زیست محیطی را کاهش دهد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی محیط زیست بر نگرش و آگاهی افزایی زیست محیطی کودکان دختر دبستانی شهر تهران می­باشد.

روش: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش و پس آزمون است. ۶۰ دانش آموزان با روش نمونه گیری چند مرحله ای از مدارس ابتدایی در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ انتخاب شدند. آنها در دو گروه آزمایشی و کنترل تخصیص تصادفی شدند. آموزش زیست محیطی در طول ده جلسه (هفته ای دو جلسه، هر جلسه به طور متوسط ۹۰ دقیقه)  بر روی گروه آزمایش انجام شد. ابزار تحقیق شامل مقیاس نگرش کودکان نسبت به محیط زیست (CATES-PV) (۱۹۹۷ Musser,)  می­باشد. تحلیل آماری  با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.

یافته ها: نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین نمرات پیش و پس از آزمون گروه آزمایش در نگرش نسبت به محیط زیست (,p=۰,۰۰۱ F=۱۶۲.۰۳۶) و آگاهی زیست محیطی (p=۰.۰۰۱,F=۱۷۴.۰۰۰ ) وجود دارد.

نتیجه گیری: یافته­ها بر این امر تاکید می­کنند که آموزش زیست محیطی متناسب با سن، نقش حیاتی در بهبود نگرش و آگاهی زیست محیطی دارند. از این رو می­تواند بعنوان راهکار پیشگیری از تخریب محیط زیست مورد توجه قرار بگیرد.


الهام احسانیان، حمید حجتی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: نوجوان موجودی منحصربه‌فرد است که با اختیار و تفکری که دارد، می‌تواند استعدادهایش را به بالاترین درجه خودشکوفایی برساند مذهب با تأثیر بر سبک زندگی و چگونگی حل تعارض‌های ارزشی به دو سؤال اساسی انسان درباره‌ی هدف زندگی و معنای فعالیت‌ها پاسخ می‌دهد. مسئله‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که مذهب می‌تواند موجب پرورش اخلاقی شود و از این طریق بر رفتار شخص تأثیر بگذارد.مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط جهت‌گیری مذهبی با خودشکوفایی نوجوانان استان گلستان انجام شد.
روش: این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی ۳۸۴ نفر از نوجوانان استان گلستان با روش نمونه‌گیری تصادفی انجام گردید.ابزار جمع‌آوری نمونه‌ها پرسشنامه جهت‌گیری مذهبی آلپورت و پرسشنامه خودشکوفاییASAI  بود.
یافته‌ها: نتایج میزان جهت‌گیری مذهبی را  (۹)۶۷/۸۲و میزان خودشکوفایی را (۱۲/۴۲)۵۰/۳۴نشان داد. که آزمون آماری  ارتباط معنی‌داری را نشان نداد(۰/۱۲=p) همچنین آزمون اسپیرمن بین جهت‌گیری مذهبی بیرونی با خودشکوفایی ارتباط معنی‌داری را نشان نداد (۰/۰۶=p) .درصورتی‌که بین جهت‌گیری مذهبی درونی با خودشکوفایی ارتباط معناداری مشاهده می‌شود(۰/۰۱> p). همچنین بین جهت‌گیری مذهبی با محل سکونت اختلاف معنی‌داری نشان داده شد(۰/۰۴ =p)
نتیجه‌گیری: علیرغم توجه روانشناسان ، مذهب می‌تواند شرایط معتبر و پایداری برای سلامت روانی دانش آموزان فراهم نماید لذا چنانچه شرایطی فراهم گردد که دانش‌آموز بتواند مذهب را در چارچوب و ساختار عاطفی خود درونی کند و از سطح باور به سطح ایمان مذهبی انتقال یابد ، چنین مذهبی می‌تواند سلامت روانی وی را تضمین کند . نتایج نشان می‌دهد که ، باید ضرورت توجه نظام آموزشی به این مقوله و برگزاری برنامه‌های آموزشی مذهبی متنوع  وجود داشته باشد تا از این طریق تأثیر مثبت مذهب بر زندگی افراد افزایش‌یافته و شرایط رشد و تعالی و خودشکوفایی دانش آموزان را نیز افزایش دهد .

 

ملیحه ایزدی، حمید حجتی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: عزت نفس از جمله مهمترین عوامل اثرگذار برانگیزش پیشرفت و پیشرفت تحصیلی است در فرآیندهای زندگی نقش مهم و به سزایی بر عهده دارد بنابراین با توجه به اهمیتی که عزت نفس در سلامت روانشناختی کودکان ایفا می کند و همچنین نقش پررنگ هنر در تامین نیازهای روان شناختی، این پژوهش بر آن است تا اثر بخشی شعر خوانی بر تقویت عزت نفس را در کودکان پیش دبستانی بررسی کند.
روش: این مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه مداخله و کنترل بر روی ۵۰  کودک پیش دبستانی شهرستان آق قلا در استان گلستان با روش نمونه گیری تصادفی در سال ۱۳۹۵ انجام گردید درگروه آزمایش شعر خوانی در طول هشت جلسه(هفته ای دو جلسه به مدت ۶۰ دقیقه) انجام شد ابزار تحقیق پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت بود.
یافته ها: عزت نفس کودکان در گروه مداخله(۲/۲)۳۵/۷ و در گروه کنترل(۲/۳)۳۳/۷آزمون تی مستقل اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان داد(۰/۰۰۳=p). همچنین این گروه در مقایسه عزت نفس بین بعد تحصیلی عزت نفس در گروه مداخله قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری را نشان داد(۰/۰۴=p).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه اثر بخشی روش شعر خوانی بر عزت نفس کودکان را نشان می دهد با توجه به اینکه این روش، روشی غیر دارویی، راحت و آسان است می توان به عنوان یک روش درمانی و توانبخشی در ارتقا بهداشت روان کودکان استفاده کرد.

عاطفه بذرافشان، حمید حجتی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کم ­توانی ذهنی از جمله مشکلاتی­ ست که خانواده ­ها در جوامع مختلف با آن مواجه هستند. حضور کودک کم ­توان، سلامت جسمی و روانی خانواده را به خطر می­اندازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تئوری سازگاری Roy بر تاب ­آوری مادران کودکان کم ­توان ذهنی اجرا گردید.
روش­: پژوهش تجربی حاضر بر روی ۵۰ مادر دارای کودک کم ­توان ذهنی ۱۴-۶ سال شهرستان گنبدکاووس در سال ۹۶ انجام گرفت. نمونه­ گیری بصورت  تخصیص تصادفی انجام شد. مادران در دوگروه مداخله و کنترل به تکمیل پرسشنامه­ ی اطلاعات دموگرافیک و تاب­ آوری CD-RIS پرداختند.گروه مداخله  پنج جلسه آموزشی ۴۵ دقیقه ای را گذراند. دو ماه بعد دو گروه در پس آزمون شرکت کردند. آنالیز داده­ ها با کمک آزمون­های آماری تی مستقل، تی زوجی و کواریانس ، توسط نرم افزار  spss۲۱انجام شد.
یافته ­ها: میزان تاب­ آوری قبل از مداخله در گروه کنترل ۱۲/۵۴± ۶۷/۱۶و بعد از مداخله ۱۱/۶۸± ۶۵/۵۶، در گروه آزمون قبل از مداخله ۱۷/۳۷±۷۲/۳۲و بعد از مداخله ۱۲/۹۲±۸۲/۷۲بود. آزمون تی مستقل بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف معنی­ داری نشان نداد (۰/۱۲=P ) اما بعد از مداخله اختلاف معنی­دار بود( ۰/۰۱>P ). آزمون تی­زوج قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون۰/۰۰۴= Pو کنترل۰/۰۱= Pاختلاف      معنی­ داری را نشان داد. آزمون کواریانس با حذف اثر پیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله  اختلاف معنی­ داری نشان داد(۰/۰۱> P). ضریب ایتا ۰/۳۹میزان اثر مداخله را ۳۹% دانست.
نتیجه ­گیری: تئوری Roy به­ عنوان مداخله­ای اثربخش، تاب­ آوری مادران کودکان کم ­توان ذهنی را بهبود می­بخشد.

حسین مطهری نیا، حمید حجتی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه : جراحی کودکان یک رویه متداول است این پدیده یک عملکرد استرس زا برای مادران بوده و باعث ایجاد اضطراب و کاهش خودکارآمدی آنها در مراقبت از کودک می گردد. این مطالعه با هدف بررسی اثر آموزش های راهبردی شناختی برای کاهش عوامل استرس زا و اضطراب ناشی از جراحی کودک در مادران شد.
روش : در یک مطالعه کارآزمایی بالینی در مرکز آموزشی درمانی کودکان طالقانی گرگان ، ۶۰ مادر با کودک کاندید جراحی بطور تخصیص تصادفی و در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند و برنامه آموزش های روانشناختی و مدیریت استرس برای گروه مداخله اجرا گردید ابزار گرد آوری اطلاعات مادران پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود.
یافته ها : نتایج نشان داد که بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف معنی داری نبود(۰/۶۸ p=).ولی بعد از مداخله میزان اضطراب در گروه مداخله نسبت به گروه کاهش معنی داری دارد( ۰/۰۱ P < ). آزمون آماری کواریانس اختلاف معنی داری را بین گروه مداخله و شاهد قبل و بعد از مداخله نشان داد(۰/۰۱  p<). لذا مادرانی که در گروه مداخله بودند نسبت به گروه شاهد ، قبل عمل جراحی کودک اضطراب کمتری داشتند .
نتیجه گیری : روش های ارائه آموزش مناسب برای مادران دارای کودکان تحت جراحی می تواند بعنوان شیوه ای موثر در کاهش اضطراب مادران در تمام بکار گرفته شود.

کاروان بکماز، گلبهار اخوند زاده، حمید حجتی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: ﺑﺴﺘﺮی ﺷﺪن ﮐﻮدک در ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن یﮑﯽ از دﻻیﻞ اﺻﻠﯽ ﺗﻨﺶ و اﺿﻄﺮاب ﺑﺮای واﻟﺪیﻦ اﺳﺖ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ ارایﻪی ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﺧﺎﻧﻮاده ﻣﺤﻮر، درک ﻧﯿﺎزﻫﺎی واﻟﺪیﻦ از سوی پرستاران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مطالعه با هدف ارتباط نیازهای والدین با حمایت پرستاری از کودکان بستری انجام شد.
روش: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی ۱۵۰ نفر از والدین کودکان بستری در بخش کودکان که حداقل ۲۴ ساعت در بیمارستان حضور داشته‌اند، به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و بررسی شدند. نیازهای والدین با پرسشنامه «نیازهای والدین کودکان بستری» و حمایت پرستاری با ابزار «حمایت پرستاری از والدین» به صورت مصاحبه انفرادی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: میزان نیاز والدین با میانگین و انحراف معیار  ۲/۳۵±۱۵۲/۷۸و میزان حمایت پرستاری با میانگین و انحراف معیار  ۱۶/۵۲± ۷۲/۰۱ بود. آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین نیاز والدین کودکان بستری با حمایت پرستاری ارتباط معنی‌دار و مستقیم را نشان داد (۰/۴۵=r و ۰/۰۱>P).
 نتیجه‌گیری: با افزایش نیاز والدین میزان نیاز به حمایت پرستاری افزایش پیدا می‌نمود. با درک نیازهای والدین از سوی کادر درمانی به خصوص پرستاری نقش مهمی در ارائه حمایت‌ها و مراقبت‌های پرستاری دارد. لذا با افزایش درک نیازها و حمایت‌های پرستاری، شاهد افزایش کیفیت مراقبت و رضایتمندی بیماران و مراقبین آنها خواهیم بود.

حمید حجتی، نفیسه حکمتی پور،
دوره ۶، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: کودکان بی سرپرست و بدسرپرست از حمایت موثر والدین و نیز از مزایای زندگی در خانواده محروم هستند. مراقبت، درک همدلانه و مشارکت، ساختار قدرت شفاف و حل مسئله از کارکردهای ضروری خانواده است. یکی از مهمترین روش ها در حل تعارضات، مهارت حل مسئله است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر قصه نویسی بر مهارت  حل مسئله کودکان۱۲- ۸ سال مقیم در مراکز شبه خانواده استان گلستان در سال (۱۳۹۷) بود.
روش : این پژوهش از نوع تجربی پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه آزمودنی و کنترل بود. این مطالعه تجربی به صورت یک سو کور و گروه های موازی با حﺠم ﻧموﻧه ۲۲ ﻧفر در هر گروه در مراکز نگهداری از کودکان مقیم در مراکز شبه خانواده انجام شد. مراکز به صورت احتمالی خوشه ای انتخاب شدند. تخصیص تصادفی آنها در دو گروه مراقبت معمول و گروه قصه نویسی با استفاده از پاکت های مهر و موم شده انجام شد. گروه قصه نویسی ۸ جلسه ۴۵ دقیقه ای تحت نظارت کمک پژوهشگر مداخله را دریافت نمود و گروه مراقبت معمول در طی این دوره هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار مورد استفاده در ای مطالعه پرسشنامه کسیدی و لانگ بود.
یافته ها: مهارت حل مسئله، در دو گروه قصه نویسی و معمول قبل از دوره مداخله اختلاف آماری معنی‌داری نداشت و تفاوتی نداشتند(۰/۱۴P=)، اما این آزمون در دو گروه بعد از اجرای مداخله قصه‌نویسی اختلاف معنی‌داری را نشان داد(۰/۰۰۱P<).
نتیجه گیری: مداخلات شناختی رفتاری مانند قصه نویسی می توانند برای کودکانی با شرایط خاص سودمند بوده و سبب رشد و تحول شناختی در آنان گردند.  مداخلاتی مانند قصه نویسی، قصه گویی و روایت درمانی می توانند با قرار دادن کودکان در شرایط و استفاده از تخیل آن ها موجب ارتقاء مهارت هایی همچون مهارت حل مسئله شوند.

عاطفه بذرافشان، حمید حجتی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: کم ­توانی ذهنی کودکان یک عامل نگران­کننده برای سازگاری می­باشد که خانواده­ ها  با آن مواجه هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر بکارگیری تئوری Roy بر سازگاری اجتماعی مادران این کودکان اجرا گردیده است.
 روش­: مطالعه تجربی حاضر با طراحی پیش ­آزمون- پس­ آزمون و دو گروهی(آزمون و کنترل) بر روی ۵۰ نفر از مادران کودکان کم ­توان ذهنی ۱۴-۶ شهرستان گنبدکاووس در سال ۹۶ انجام گرفت. نمونه­ گیری به ­صورت تصادفی ساده انجام شد. دوگروه مداخله و کنترل پرسشنامه ­ی دموگرافیک و سازگاری Bell adjustment questionnaires را تکمیل نمودند.گروه مداخله۸ جلسه آموزشی ۴۵ دقیقه ای(بر اساس سازه های تئوری Roy) را گذراند. دو ماه بعد مجددا هر دو گروه به تکمیل پرسشنامه­ ها پرداختند.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار میزان سازگاری در گروه آزمون قبل از مداخله ۶۴/۹±۲۰/۰۴ و بعد از مداخله ۸/۹۶ ±۲۱/۴و گروه کنترل قبل از مداخله ۹/۱۲  ± ۲۲/۶۴و بعد از مداخله ۷/۷۹  ± ۲۳/۲بود. آزمون تی­مستقل بین دو گروه ، قبل از مداخله ۰/۵۵=P و بعد از مداخله ۰/۱۴=P اختلاف معنی­ داری را نشان نداد. آزمون تی­زوج قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون۰/۴۸= P و گروه کنترل۰/۵۷=P اختلاف معنی­ داری را نشان نداد .آزمون کواریانس با حذف اثر پیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله  اختلاف معنی ­داری را نشان نداد(۰/۱۶=P). با ضریب اتا  ۰/۰۴ تنها۴ ۰/۰% مداخله بر سازگاری اجتماعی تاثیر داشت.
نتیجه ­گیری: در این پژوهش آموزش بر اساس سازه های تئوری Roy بر مولفه های سازگاری اجتماعی مادران کودکان کم­ توان ذهنی تاثیر نداشت.

زینب راشکی، حمید حجتی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تالاسمی یکی از شایعترین بیماری­های مزمن می­باشد و موجب اثرات نامطلوب زیادی بر زندگی کودک و والدین، خصوصا مادر می­ شود. از طرفی سازگاری مادر می­تواند در مقابله با این مشکلات و توانایی برخورد با چالش­ها کمک کند. یکی از الگوهای کاربردی در پرستاری الگوی سازگاری روی است. این مطالعه با هدف تاثیر الگوی سازگاری روی بر تاب ­آوری مادران کودکان تالاسمی انجام شد.
روش: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان کودکان طالقانی گنبد، ۵۴ مادر با کودک مبتلا به تالاسمی با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و  به طور تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. آموزش بر اساس الگوی سازگاری روی در ۸ جلسه طی دو ماه انجام شد. داده ­ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و تاب­ آوری کونور دیویدسون جمع ­آوری گردید.
یافته­ ها: ازمون آماری قبل از مداخله در دو گروه مداخله و شاهد اختلاف معنی داری رانشان نداد(۰/۱۴=P)ولی بعد از مداخله در گروه آزمون اختلاف معنی داری را نشان داد (۰/۰۱>p). همچنین بعد حذف اثرپیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی داری نشان داده شد(۰/۰۱> p)    
نتیجه گیری: آموزش بر اساس الگوی سازگاری روی بر تاب ­آوری مادران کودکان تالاسمی تاثیر مثبت دارد لذا توصیه می­شود در برنامه­ های مراقبتی برای کودکان به نیاز­های والدین نیز توجه شود. این امر سبب ارتقا تاب­ آوری مادر در برابر ناملایمات و بالطبع آن کودک خواهد شد. پیشنهاد می­شود تاثیر این الگو بر کودکان نیز سنجیده شود.

مهسا طبرسا، نفیسه حکمتی پور، حمید حجتی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: دوره نوجوانی مصادف با بروز رفتارهای پر خطر می باشد. براساس الگوی فرآیند موازی گسترده، اگر افراد باور داشته باشند که در معرض ابتلا به بیماری یا مواجه با خطر بهداشتی قرار دارند. بیشتر برای مقابله با آن حساس تر می­شوند. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر الگوی فرآیند موازی گسترده بر خطرپذیری نوجوانان دختر شهر علی آباد کتول  انجام گرفت.
روش : این مطالعه تجربی بر روی ۵۰ نفر از دانش آموزان دختر شهرستان علی ابادکتول در سال ۱۳۹۹ در استان گلستان، به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه خطرپذیری نوجوانان(IARS) می باشد. در گروه آزمون ۸ جلسه گروهی (۶۰-۴۵) دقیقه ای، در گروه های ۶-۷ نفره براساس الگوی فرآیند موازی گسترده به مدت ۸ هفته اجرا شد.  اطلاعات در دو گروه آزمون- کنترل قبل و بعد از مداخله جمع آوری شد.
 نتایج: آزمون ANCOVA با حذف اثر پیش ازمون اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان  داد. (۰/۰۱ >p، ۰/۱۵= Eta).  همچنین الگوی فرآیند موازی گسترده بر تمامی ابعاد رفتار پرخطر موثر می باشد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد الگوی فرآیند موازی گسترده موجب کاهش رفتارهای پرخطر در دختران نوجوان می گردد. لذا می توان از نظریه های پرستاری و الگوهای بهداشتی به عنوان یک روش آموزشی کم هزینه ولی اثر بخش در افزایش آگاهی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر استفاده نمود.



صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4700