[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای حسنوند

بهاره فلاح تفتی، شیرین حسنوند، نیر سلمانی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه : تولذ نوزاد نارس موجب بروز تنش زیادی در والدین می شود و   می تواند عواقبی را برای والد و نوزاد به همراه داشته باشد و با تمرکز بر مراقبت خانواده محور، شناسایی میزان تنش و علل آن می تواند انگیزه ایی برای شکل دادن استراتژی های  جدید یا اصلاح کردن استراتژی های موجود در جهت کاهش تنش باشد لذا  مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان  و علل تنش  والدین نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شده است.

روش: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، ۱۲۰ نفر پدر و مادر دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال ۱۳۹۴ به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. بعد از جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه تنش والدی ، تجزیه و تحلیل داد ه ها با استفاده از آمار توصیفی و ازمون آماری تی مستقل انجام شد.

یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین نمره تنش در  مادران  (۶/۸۳) ۱۵۲/۶۵ و در پدران ( ۵/۶۴ )  ۱۳۶/۸۲بود و ازمون اماری تی مستقل اختلاف معناداری را  بین استرس مادران و پدران نشان داد (۰/۰۰۱ > P). همچنین میزان تنش ناشی از رفتار و ظاهر نوزاد در مادران بیشتر از پدران و میزان تنش ناشی از نقش والدی و ارتباط با نوزاد در پدران بیشتر از مادران بود و ازمون اماری تی مستقل اختلاف معناداری را نشان داد .

نتیجه گیری : با توجه به انکه میزان تنش مادران بیشتر از پدران  بوده و علل ایجادکننده تنش در والدین متفاوت بوده است لذا با تمرکز بر این نتایج، طراحی مداخلاتی متمرکز بر علل شناسایی شده ، جهت کاهش تنش ضروری بنظر می رسد.


سیده شهلا نرگسی، بهمن حسنوند،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: اخیرا درمانهای غیردارویی خصوصا رویکرد درمانی توانبخشی شناختی برای بهبود ساختارها و کارکردهای درگیر در اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه تأثیر تمرینات تحریک دهلیزی و تمرینات چرخشی بر کارکرد تعادلی دوگانه شناختی و حرکتی کودکان مبتلا به نقص توجه- بیش فعالی بود.
روش: در این پژوهش ۲۴ نفر از کودکان ۸-۱۱ ساله مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی شهر خرمآباد بصورت تصادفی خوشه ای انتخاب و به سه گروه مساوی تمرینات تحریک دهلیزی، تمرینات چرخشی و کنترل تقسیم شدند. گروههای تجربی به مدت ۶ هفته (سه جلسه یکساعتی در هفته)، تحت مداخله تمرینات منتخب تحریک دهلیزی و چرخشی قرار گرفتند. گروه کنترل در این مدت فعالیت بدنی خاصی انجام ندادند. از آزمون برخاستن و حرکت کردن زماندار با نگهداشتن فنجان آب در دست جهت ارزیابی عملکرد حرکتی- تعادل و به همراه شمارش معکوس ۱۵ عدد بهطور تصادفی جهت ارزیابی عملکرد شناختی-تعادل استفاده شد.
 نتایج : تمرینات تحریک دهلیزی و تمرینات چرخشی تأثیر معنیداری بر کارکرد تعادلی دوگانه شناختی و حرکتی کودکان مبتلا به نقص توجه- بیش فعالی داشت (۰/۰۰۱>P)؛ ولی بین تأثیر دو نوع تمرین فوق بر کارکرد تعادلی دوگانه شناختی و حرکتی آزمودنیها، تفاوت معنیداری مشاهده نشد.
 نتیجه گیری: هر دو مداخله تمرینات تحریک دهلیزی و چرخشی بر بهبود کارکرد تعادلی دوگانه حرکتی  و شناختی کودکان مبتلا به نقص توجه- بیش فعالی تأثیر معنیدار و مشابهی داشتند. لذا هر دو روش می تواند به عنوان یک مداخله غیردارویی استفاده شود.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700