مقدمه : تولذ نوزاد نارس موجب بروز تنش زیادی در والدین می شود و می تواند عواقبی را برای والد و نوزاد به همراه داشته باشد و با تمرکز بر مراقبت خانواده محور، شناسایی میزان تنش و علل آن می تواند انگیزه ایی برای شکل دادن استراتژی های جدید یا اصلاح کردن استراتژی های موجود در جهت کاهش تنش باشد لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان و علل تنش والدین نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شده است.
روش: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، ۱۲۰ نفر پدر و مادر دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال ۱۳۹۴ به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. بعد از جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه تنش والدی ، تجزیه و تحلیل داد ه ها با استفاده از آمار توصیفی و ازمون آماری تی مستقل انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین نمره تنش در مادران (۶/۸۳) ۱۵۲/۶۵ و در پدران ( ۵/۶۴ ) ۱۳۶/۸۲بود و ازمون اماری تی مستقل اختلاف معناداری را بین استرس مادران و پدران نشان داد (۰/۰۰۱ > P). همچنین میزان تنش ناشی از رفتار و ظاهر نوزاد در مادران بیشتر از پدران و میزان تنش ناشی از نقش والدی و ارتباط با نوزاد در پدران بیشتر از مادران بود و ازمون اماری تی مستقل اختلاف معناداری را نشان داد .
نتیجه گیری : با توجه به انکه میزان تنش مادران بیشتر از پدران بوده و علل ایجادکننده تنش در والدین متفاوت بوده است لذا با تمرکز بر این نتایج، طراحی مداخلاتی متمرکز بر علل شناسایی شده ، جهت کاهش تنش ضروری بنظر می رسد.