[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای رجبی

مسلم رجبی، محمد جواد بگیان کوله مرز، مجتبی بختی، کلثوم کریمی نژاد،
دوره ۴، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: خانواده عنصر کلیدی رشد و پرورش فرزندان است. کودکان پرورشگاهی که اقبال و بخت تجربه کردن محیط خانواده را ندارند از محیط گرم ورشد یافته خانواده محروم اند. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه شاخص­های سلامت­روان کودکان بی­سرپرست نگهداری شده در مراکز با کودکان سپرده شده نزد اقوام در استان لرستان بود.
 روش: طرح این پژوهش توصیفی و از نوع مقطعی- مقایسه­ای (پس­رویدادی) بود. جامعه­ی آماری این پژوهش را کلیه کودکان و نوجوانان بی­سرپرست  ۶ تا ۱۸ ساله نگهداری شده در مراکز و کودکان سپرده شده نزد اقوام تشکیل می­دهند. ۵۴ کودک و نوجوان نگهداری شده در مراکز بین سنین ۶ تا ۱۸ سال استان لرستان به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و با ۵۴ نفر از کودکان و نوجوان سپرده شده نزد اقوام بر اساس سن، جنسیت و مقطع تحصیلی همتاسازی شدند و به سیاهه رفتاری کودک آخنباخ، پرسشنامه خودسنجی و فرم گزارش معلم پاسخ دادند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین نمرات اضطراب/ افسردگی، گوشه­گیری/ افسردگی و شکایات جسمانی در کودکان بی­سرپرست سپرده شده نزد موسسات  و اقوام تفاوت وجود دارد (۰/۰۰۱> P). به عبارت دیگر کودکان بی­سرپرست سپرده شده به موسسات از اضطراب/ افسردگی و گوشه­گیری/ افسردگی بالاتر و شکایات جسمانی پایین­تری برخوردارند. 
 نتیجه ­گیری: براساس نتایج به دست آمده فراهم کردن شرایطی مناسب در دوره کودکی جهت ارضای نیازهای اساسی کودکان از جمله دلبستگی ایمن به خصوص برای کودکان پرورشگاهی که از محیط امن و با ثبات خانواده محرومند، برای رشد بهتر و موفقیت و پیشگیری از مشکلات روا­ن­شناختی در کودکان پرورشگاهی ضروری است.

شهرام نظرپوری، عباس بهرام، فرهاد قدیری، حمید رجبی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه : والدین ابتدایی‌ترین و در اکثر مواقع تعیین‌کننده‌ترین عامل انتخاب حرکتی کودک و موفقیت او می‌باشند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، مقایسۀ اثربخشی انواع شیوه‌های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت‌های حرکتی بنیادی و انگیزش‌حرکتی کودکان بود.
 روش‌: جامعۀ آماری این پژوهش، شامل کلیۀ والدین و فرزندان پسر ۴ الی ۶ سالۀ آن‌ها در شهر خرم‌آباد بود که ۲۴۰ نفر از آنان به‌روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل پرسش‌نامۀ شیوه‌های فرزندپروری بامریند، آزمون مهارت‌های حرکتی درشت اولریخ- ویرایش دوم، و پرسش‌نامۀ انگیزش‌حرکتی کودکان، بود. داده‌های پژوهش با استفاده از آزمون‌ تحلیل واریانس یک‌طرفه در سطح معناداری(۰/۰۵P<)، مورد تحلیل قرار گرفت.
 یافته‌ها: نتایج نشان داد که شیوه‌های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت‌های حرکتی بنیادی (۰/۰۰۱P<)، و انگیزش‌حرکتی  (۰/۰۱P<فرزندان تأثیر معنی‌داری دارد و فرزندان والدین مقتدر و آسان‌گیر نسبت به فرزندان والدین مستبد از رشد مهارت‌های حرکتی بنیادی بهتری برخوردارند. همچنین، شیوۀ مقتدرانۀ والدین بیش از دو شیوۀ آسان‌گیرانه و مستبدانه و شیوۀ آسان‌گیرانه نیز بیش از شیوۀ مستبدانه، باعث افزایش انگیزش‌حرکتی فرزندان گردید.
نتیجه‌گیری: آموزش شیوه‌های فرزندپروری برای والدین توصیه می‌شود تا با آگاهی و استفاده از شیوه‌های مناسب فرزندپروری (مانند سبک مقتدرانه)، بتوانند زمینۀ ارتقاء رشد مهارت‌های حرکتی و انگیزش‌حرکتی کودکان را فراهم کنند.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714