[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای منصوری آرانی

محمدرضا منصوری آرانی، فاطمه علایی کرهرودی، هومان منوچهری، علیرضا اکبرزاده باغبان،
دوره ۲، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: فرآیند ترخیص از هنگام بستری شدن نوزاد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان شروع می شود و تا پس از ترخیص و رفتن به خانه هم ادامه دارد. این مطالعه با هدف حسابرسی فرایند ترخیص نوزاد از بخش های مراقبت ویژه نوزادان، در مرکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی انجام گرفت.
روش: در این پژوهش توصیفی با روش نمونه گیری در دسترس  تعداد ۹۰ نفر فرآیند ترخیص نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل اطلاعات جمعیت شناختی پرستار، نوزاد و والدین و چک لیست تدوین شده مطابق با استانداردهای موجود در رابطه با فرایند ترخیص نوزاد که دارای بخش های: ۱- وجود راهنماهای مبتنی بر شواهد در جهت حمایت از بالین و درمان ۲- مستند سازی ۳- وجود برنامه ترخیص اختصاصی برای هر نوزاد همزمان با پذیرش مطابق با راهنماهای بخش ۴- آموزش والدین ۵- برنامه روز ترخیص ۶- پرسشنامه والدین می باشد. برای سنجش اعتبار و پایایی، به ترتیب از روش اعتبار محتوا و صوری (۹۴%) و مشاهده همزمان دو پژوهشگر (۹۵%=ICC ) استفاده شد.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که میزان اجرای فرآیند ترخیص در بخش اول (ضعیف با نمره ی ۳۳)، بخش دوم (متوسط ۶۸)، بخش سوم (متوسط ۶۴)، بخش چهارم (ضعیف ۲۹)، بخش پنجم (متوسط ۶۱) و بخش ششم (ضعیف ۳۷) می باشد. مراقبت های فرایند ترخیص در کل حیطه های مورد بررسی در محدوده متوسط (۵۰) بوده است. انجام آزمون من ویتنی نشان داد تفاوت معناداری بین وضعیت دوره های آموزش تخصصی مراقبت های ویژه نوزادان پرستاران مراقبت کننده با میزان اجرای استانداردهای فرآیند ترخیص در بخش های دوم با (P<۰/۰۰۱) سوم با (P=۰/۰۰۴)، چهارم با (P=۰/۰۰۴)، پنجم با (P<۰/۰۰۲) و ششم با (P=۰/۰۲۵) وجود داشت.
 نتیجه گیری: لذا با توجه به اهمیت بخش مراقبت های ویژه نوزادان و نیز مقایسه یافته ها با مطالعات سایر کشورها، مراقبت ها از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و نیاز به تلاش بیشتر برای بهبود کیفیت فرآیند ترخیص در بیمارستان های ما بخصوص در بخش های مراقبت ویژه نوزادان مشهود می باشد.



صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700