[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای بازی‌درمانی شناختی-رفتاری

مهناز شکری، نبی الله اکبرنتاج شوب، جمال صادقی، ارسلان خانمحمدی اطاقسرا،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: نوجوانان جهت مواجهه با شرایط استرس­زا نیازمند استفاده از راهبردهای تنظیم­کننده شناخت و هیجانات متنوعی می­باشند و شناسایی مداخلات درمانی و آموزشی اثربخش در این زمینه می­تواند میزان عملکرد و انعطاف­پذیری شناختی آنان را افزایش دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی مداخله ذهن آگاهی و بازی درمانی شناختی-رفتاری بر خلاقیت هیجانی دانش­آموزان دختر متوسطه اول شهرستان آمل بود.
روش: روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی نوجوانان دانش­آموز دختر متوسطه اول پایه هفتم مدارس دولتی شهرستان آمل در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تشکیل داده­اند.  تعداد ۴۵ نفر به صورت نمونه گیری در دسترس با توجه به معیارهای ورود به پژوهش انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل، هر کدام ۱۵ نفر جایگزین شدند. جهت جمع‌آوری داده­ها از پرسشنامه خلاقیت هیجانی آوریل (۱۹۹۱)، استفاده شد. خلاصه جلسات مداخله ذهن آگاهی بر گرفته از کابات زین (۲۰۰۳) در ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای و خلاصه جلسات بازی درمانی شناختی-رفتاری بر گرفته از اﺳﭙﺮیﻨﮕﺮ و ﻫﻤﮑﺎران (۲۰۱۲) در ۱۰ جلسه ۳۰ دقیقه­ای بر روی گروه های آزمایش انجام شد و برای گروه کنترل مداخله صورت نگرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS-۲۳ استفاده شد.
نتایج : یافته‌ها نشان داد که مداخله ذهن آگاهی و بازی درمانی شناختی-رفتاری بر خلاقیت هیجانی، دانش­آموزان دختر متوسطه اول شهرستان آمل اثر دارد (P≤۰/۰۱). اما بازی درمانی شناختی-رفتاری بر خلاقیت هیجانی اثربخش­تر از مداخله ذهن آگاهی است (P≤۰/۰۱).
نتیجه­ گیری: درمان­های ذهن آگاهی و بازی درمانی شناختی-رفتاری با توجه به تاکید هر دو بر جنبه ­های مدیریت و کنترل هیجانی نوجوانان می­توانند بر خلاقیت هیجانی نوجوانان مؤثر واقع شوند.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700