[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای قلدری

محبوبه حسینی، شعله امیری، امیر قمرانی، ایلناز سجادیان،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: قلدری پدیده‌ای بسیار شایع است و برای افراد درگیر در آن عواقب روان‌شناختی شدیدی به بار می‌آورد. قلدری ممکن است آغاز اختلال شخصیت ضداجتماعی و رفتارهای خشن در نوجوان و بزرگسال باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه پیشگیری از قلدری الویس (Olweus) بر روابط با همتایان و رفتارهای قلدری کودکان قلدر مدارس ابتدایی شهر یزد بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون/ پس آزمون / پیگیری با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری را تمامی دانش‌آموزان پسر قلدر مدارس ابتدایی شهر یزد در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ تشکیل می‌دهد. روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای بود که در طی دو مرحله صورت گرفت و ۳۷ دانش آموز قلدر انتخاب و در قالب دو گروه آزمایش (۱۸ نفر) و کنترل (۱۹ نفر) به شکل تصادفی قرار داده شدند. گروه آزمایش برنامه آموزشی پیشگیری از قلدری الویس را طی ۱۵ جلسه ۹۰ دقیقه ای (هفته­ای ۲ جلسه) دریافت کرد. برای گروه کنترل مداخله­ ای صورت نگرفت. جهت گردآوری داده ­ها از پرسشنامه تجدیدنظر شده قلدر/ قربانی الویس (Olweus)، مقیاس سنجش روابط همتایان ریجبی و اسلی (Rigby and Slee) و روش جامعه‌سنجی داج و همکاران (Dodge et al) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس مختلط نشان داد برنامه آموزشی پیشگیری الویس به­طور­معناداری روابط با همتایان  (۰/۰۵p<) کودکان قلدر را افزایش (۰/۰۵p<) و رفتارهای قلدری این کودکان را کاهش داده است (۰۵/۰p<) و این تاثیر برای هر دو متغیر روابط با همتایان (۰۵/۰p<) و رفتارهای قلدرانه (۰/۰۵p<) تا مرحله پیگیری پایدار بوده است.
نتیجه ­گیری: پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از برنامه پیشگیری از قلدری مبتنی بر دیدگاه الویس (OBPP) می‌تواند یکی از برنامه‌های اثربخش و کارآمد بر روابط کودکان قلدر با همتایان و رفتارهای قلدری آن‌ها باشد.

مهسا آقایی ملک آبادی، آناهیتا خدابخشی کولایی، فرشته افکاری،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:قلدری کودکان یکی از اشکال خشونت مورد توجه نهادهای ملی و بین المللی بوده است.رفتارهای برونی شده کودک در کاهش احساس شایستگی مادر موثر است. احساس شایستگی تاثیر زیادی بر کیفیت رفتار والد و کودک دارد. این مطالعه با هدف تعیین تفاوت اثربخشی دو برنامه والدگری حمایتی و مربیگری رفتار بر شایستگی والدینی مادران با کودک پسر قلدر طراحی شد.
روش: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون ـ پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری سه ماهه بود. نمونه گیری به روش در دسترس و داوطلبانه با جایگزینی تصادفی در گروه ها در ۳گروه انجام شد. در نهایت۶۰ مادری که فرزند پسر ۸ تا ۱۰ سال آنها نمرات بالا در مقیاس قلدری مقیاس ایلی نویز کسب کردند در سال ۱۳۹۹ و در تهران برای پژوهش انتخاب شدند. سه گروه۲۰نفره بصورت تصادفی در دو گروه مداخله و دیگری در گروه گواه گنجانده شدند.ابزار جمع آوری داده ها،مقیاس قلدری ایلی نویز Illinois Bullying Scale (IBS)، اسپلاگ و هولت(۲۰۰۱)و مقیاس احساس کفایت و رضایت از نقش والدینی The parenting sense of competence scale ( PSOC) گیباد ـوالتسون و وندرسمن(۱۹۷۸)بودند.هر دو گروه آزمون طی۱۳جلسه تحت آموزش با برنامه والدگری حمایتی و هدایت رفتار قرار گرفتند.
نتایج: بین اثربخشی برنامه والدگری حمایتی و هدایت رفتار بر شایستگی مادران با کودک قلدر در گروه های مداخله و گواه تفاوت معنی داری وجود داشت. (P<۰/۰۰۱).همچنین ، یافته ها نشان داد که برنامه هدایت رفتار(۴۷,۳۵±۸.۱۰, P<۰/۰۰۱) از برنامه والدگری حمایتی (۳۹,۶۰±۹.۱۵, P<۰/۰۰۱) موثرتر بود.
نتیجه گیری: هر دو برنامه والدگری حمایتی و مربیگری رفتار بر افزایش شایستگی والدینی مادران با کودک پسر قلدر موثر بودند. به نظر می رسد که، آموزش مادران با فرزند دارای رفتارهای قلدری می تواند از استرسهای والدگری مادران کاسته و به بهبود رابطه مادر- فرزندی کمک کند.

ریحانه معینی فر، علی مهداد، غلامرضا منشئی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه : هدف پژوهش مقایسه­ ی اثربخشی آموزش پیشگیری از قلدری و آموزش مهارت­های اجتماعی بر رفتارهای­ همدلانه و اهمال‌کاری تحصیلی دانش­آموزان قلدر صورت گرفت.
روش: این مطالعه نیمه آزمایشی پیشآزمون پس‌آزمون-پیگیری با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شهر أصفهان بودند. تعداد ۴۵ نفر از آن‌ها به صورت هدفمند با کسب نمره در پرسشنامه قلدری اسپلیچ و هارت (۲۰۰۱) انتخاب و در سه گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند. گروه آزمایش یک، آموزش پیشگیری از قلدری اکبری بلوط بندگان (۱۳۹۸) و گروه آزمایش دو، آموزش مهارت­های اجتماعی صدر و همکاران (۱۳۸۹) و گروه کنترل آموزشی را دریافت نکردند. دانش‌آموزان پرسشنامه­های رفتارهای همدلانه ووزن و همکاران (۲۰۱۵) و اهمال‌کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (۱۹۸۴) را در مراحل پیش-پس‌آزمون و پیگیری تکمیل کردند.
نتایج : نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان دادند که هر دوآموزش پیشگیری قلدری و مهارت­های اجتماعی بر بهبود اهمال‌کاری تحصیلی و رفتارهای همدلانه در دانش آموزان تأثیر معنی داری داشته و اثرات در مرحله پیگیری نیز باقی مانده است اما آموزش پیشگیری از قلدری در اهمال‌کاری تحصیلی مؤثرتر از آموزش مهارت­های اجتماعی بود.
نتیجه گیری: بنابراین به نظر می­رسد برنامه پیشگیری از قلدری و آموزش مهارت­های اجتماعی در مراکز مشاوره و آموزشگاه­ها و مدارس می­تواند باعث پیشگیری و بهبود اهمال‌کاری تحصیلی و رفتارهای همدلانه در دانش آموزان قلدر شود.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700