:: دوره 2، شماره 1 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 78-70 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل خطرمادری مرتبط با بروز بیماری های مادرزادی قلب : یک مطالعه مورد - شاهدی
مسلم طاهری ، علی دهقانی ، محمدحسن لطفی ، محمود نوری شادکام ، حسین فلاح زاده
دانشگاه شهید صدوقی یزد ، adehghani42@yahoo.com
چکیده:   (23152 مشاهده)
مقدمه: بیماری مادرزادی قلب به وضعیتی گفته می شود که از زمان تولد بوجود می آید و برروی ساختار قلب نوزاد و همچنین عملکرد آن تاثیر می گذارد ،این بیماری میتواند نوع مختلف از خفیف (مثل یک سوراخ کوچک دربین حفره های قلب)تا نوع سخت (مثل نقص یا ضعف در قسمتی از شکل قلب)داشته باشد.
روش : این مطالعه از نوع مورد شاهدی می باشد. کلیه ی نوزادان متولد شده که تست غربالگری اکوکاردیوگرافی در بدو تولد برای آن ها غیرطبیعی بود در طی سال های90و91 به عنوان مورد وارد مطالعه شدند،برای انتخاب گروه کنترل نیز کلیه نوزادان که به هیچ نوع ناهنجاری مبتلا نبودند وارد مطالعه و از نظر جنس و منطقه ی زندگی همسان سازی انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 16و آزمون های آماری نظیر،آزمون های آماری توصیفی، t studentو همچنین مدل سازی رگرسیون لجستیک انجام شد.کلیه ی آزمون ها با سطح معنی داری5درصد انجام شد.
یافته ها:پس از مدل سازی رگرسیون لجستیک مشخص شد که سابقه ی مرده زایی در مادران باردار(7/85=OR)،عدم مصرف مولتی ویتامین قبل ازحاملگی(4/38=OR)، چاقی در ماران در طی دوران بارداری(3/02=OR) ،اضافه وزن مادر در طی دوران بارداری(2/09=OR) به عنوان عوامل خطری بودند که به ترتیت بیشترین ارتباط را با این ناهنجاری داشتند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد عواملی چون سابقه ی مرده زایی در مادران،عدم مصرف مولتی ویتامین و چاقی مادران می تواند تاثیر بسزایی در ایجاد ناهنجاری مادرزادی قلب در نوزادن داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: بیماری مادرزادی قلب، عوامل خطر مادری، نوزاد، رگرسیون لجستیک، مورد-شاهدی
متن کامل [PDF 717 kb]   (3931 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/8 | پذیرش: 1394/6/20 | انتشار: 1394/6/20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها