[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای پورمودت

خاتون پورمودت، حمیدطاهر نشاط دوست، محمدباقر کجباف، هوشنگ طالبی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه :یکی از اختلالات بحث‌برانگیز که اولین بار در DSM-۵ مطرح‌شده است، اختلال بی‌نظمی خلق اخلالگر است، ویژگی اصلی این اختلال طغیان­های مکرر و شدید خشم به‌صورت کلامی و رفتاری و تحریک‌پذیری به‌صورت مداوم است. این مطالعه باهدف بررسی میزان فراوانی  اختلال بی‌نظمی خلق اخلالگر و اختلالات همراه با آن انجام‌شده است.
روش: شرکت‌کنندگان این پژوهش شامل ۲۰۶۳ دانش‌آموز ۹ تا ۱۲ ساله( پایه سوم تا ششم ابتدایی) در سال تحصیلی ۱۳۹۷ شهر بوشهر بود که به‌وسیله سه ابزار که عبارتند از ۱- پرسشنامه خشم و تحریک‌پذیری محقق ساخته ۲- پرسشنامه CSI-۴ و ۳-مصاحبه بالینی بر اساس DSM-۵ مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج : میزان شیوع اختلال بی‌نظمی خلق اخلالگر در کودکان ۶/۱ درصد بود. رگرسیون لجستیک چندمتغیره نشان داد بیش فعالی/کمبود توجه (۲/۰۳OR= و ۰/۰۱ P=) نافرمانی مقابله­ای (۵/۹۶OR= و ۰/۰۰۱ P=)، اختلال سلوک (۳/۵۲OR= و ۰/۰۰۳ P=) اضطراب فراگیر (۷/۹۹OR= و ۰/۰۰۰ P=) و اضطراب اجتماعی (۲/۳۲OR= و ۰/۰۰۱ P=) به­ طور معنی­ داری شانس اختلال همبود با اختلال بی ­نظمی خلق اخلالگر را دارا است. اختلال افسردگی و ویژگی‌های جمعیت شناختی به طور معنی دار شانس همبودی با اختلال بی­ نظمی خلق اخلالگر را نداشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که میزان شیوع اختلال بی‌نظمی خلق اخلالگر نزدیک و مطابق با میزان فراوانی این اختلال با توجه به DSM-۵ هست؛ و با اختلالات هیجانی و رفتاری نیز همبودی بالایی دارد.

خاتون پورمودت، علی پولادی ریشهری، محمدرضا بحرانی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی مداخله مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر پروتکل گاتمن(مربیگری هوش هیجانی والد) به صورت مجازی بر کاهش تنیدگی والدینی در مادران و کاهش پرخاشگری فرزندان آن‌ها در سال ۱۴۰۰ در شهر بوشهرانجام گرفت.
روش: در این پژوهش که از نوع شبه آزمایشی است، با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و بر اساس ملاک‌های ورود و خروج ۳۱ نفر از مادران  دارای فرزند ۶ تا ۱۲ سال شهر بوشهر به‌صورت تصادفی در دو گروه‌ درمان مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر مربیگری هوش هیجانی والد و گروه شاهد جایگزین شدند و به وسیله پرسشنامه تنیدگی والدینی و پرسشنامه آخنباخ فرم والدین مورد ارزیابی ارزیابی گرفتند. اعتبار بسته درمانی از طریق شاخص روایی محتوایی مورد تأیید قرار گرفت (۹۴/.=CVI). جلسات مداخله در ۱۱ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای تدوین و برای والدین توسط درمانگر اجرا شد. سپس داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و آزمون‌های تعقیبی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.
نتایج : نتایج حاکی از اثربخشی این مداخله بر کاهش استرس والدینی در مادران(۵/۰۲f= و ۰/۰۳P=) و پرخاشگری کودکان(۵/۵۵f= و ۰/۰۳P=) نسبت به لیست انتظار در مراحل پس‌آزمون و پیگیری بود ؛ به‌طورکلی علاوه بر بهبود استرس والدینی، میزان پرخاشگری کودکان نیز کاهش‌یافته بود.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش بر تاثیر اموزش مجازی مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر پروتکل گاتمن بر بهبود تنیدگی والدینی در مادران  و کاهش پرخاشگری کودکان تاکید دارد،  بنابراین پیشنهاد می شود، درمانگران از رویکرد مدیریت رفتاری والدین مبتنی بر پروتکل گاتمن درمانی به‌عنوان یک روش مفید بهره ببرند.

 


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714