[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای اختلال رفتاری

الهه رمضان زاده تبریز، نغمه رزاقی، بهرام حصاری،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: اختلالات جسمانی و رفتاری سبب بروز بسیاری از مشکلات دوران کودکی و نوجوانی می شود که شیوع آن در مناطق مختلف ایران و جهان متفاوت است و آگاهی از این اختلالات امکان برنامه ریزی برای پیشگیری و توانمند سازی دانش آموزان و خانواده های آنان در مواجه با این مشکلات را فراهم خواهد کرد، لذا این مطالعه با هدف تعیین اختلالات جسمانی و رفتاری در دانش آموزان دختر ۱۱-۷ ساله جنوب شهر مشهد انجام شد.
روش: مطالعه حاضر به صورت توصیفی- مقطعی در نیم سال دوم تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ بر روی ۲۹۸ کودک ۷ تا ۱۱ ساله دختر که در مقطع اول تا پنجم ابتدایی در مدارس جنوب شهر مشهد مشغول به تحصیل بودند انجام شد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل متر، ترازو، گوشی پزشکی، فشار سنج، چوب زبانی، چراغ قوه، تابلوی اسنلن، تست نجوا، فرم مشخصات فردی و چک لیست بررسی مشکلات جسمانی و رفتاری بود. داده ها به کمک آزمونهای آماری تی‌مستقل، دوجمله ای، مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: ۲۷/۲درصد از کودکان سابقه یک بیماری و ۲۳/۵ درصد از کودکان سابقه حداقل یک بیماری در خانواده را ذکر کرده اند. در میان اختلالات جسمی، پوسیدگی دندان با فراوانی۸۴/۲ درصد بیشترین شیوع و اختلالات ستون فقرات با ۲ درصد کمترین میزان شیوع را دارا بودند. در بین اختلالات رفتاری، بیشترین میزان شیوع مربوط به ناخن جویدن با میانگین (۰/۵۱±۳/۵۸) و کمترین میزان شیوع مربوط به لکنت زبان در هنگام مواجه با استرس با میانگین (۰/۷۵±۳/۰۳) از نمره کلی ۴ بود. همچنین مشخص شد که ارتباط معنی داری بین مقطع تحصیلی و شیوع اختلال رفتاری وجود دارد به طوری که شیوع اختلالات رفتاری کودکانی که در پایه پنجم ابتدایی تحصیل می کردند بیشتر از سایر پایه های تحصیلی بوده است (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: مقایسه نتایج با استانداردهای بین المللی میانگین رشد کودکان نشان داد که قد و وزن اکثریت دانش آموزان دختر ابتدایی جنوب شهر مشهد با استانداردهای بین المللی همخوانی ندارد و در بیشتر مطالعات منحنی های قد و وزن کودکان و نوجوانان ایرانی نسبت به NCHS کاهش دارد که همین امر ضرورت تدوین استانداردهای محلی و بومی برای هر منطقه را بیان می کند. همچنین مشخص شد که شیوع بالایی از اختلالات جسمانی و رفتاری در دانش آموزان دختر مناطق جنوب شهر مشهد وجود دارد.
سعید رضایی، آناهیتا خدابخشی کولایی، داوود تقوایی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: پرخاشگری و اضطراب از خصیصه های اصلی اختلالات برون سازی شده می باشد و در صورت عدم درمان منجر به تاثیرات منفی بر روابط فردی و اجتماعی در بزرگسالی می شود. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نقاشی درمانی بر اضطراب و پرخاشگری در دانش آموزان دبستانی پسر می باشد.
روش: پژوهش حاضر، از نوع تحقیق نیمه تجربی با پیش و پس آزمون است. ۳۰ دانش آموز دبستانی که بالاترین نمره را در پرسشنامه کانرز والدین کسب کردند، در دو گروه آزمایشی (۱۵ نفر)  و کنترل (۱۵ نفر)  تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش نقاشی درمانی را در طول ده جلسه (هفته ای یک جلسه، هر جلسه به طور متوسط ۴۵ دقیقه) دریافت کردند. اضطراب و پرخاشگری کودکان در ابتدا و انتهای جلسات درمانی با استفاده از پرسشنامه خشم کودک نلسون، مقیاس اضطراب اسپنس اندازه گیری شد. در نهایت،  تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.
یافته ها: تفاوت معناداری بین در نمرات پیش آزمون (۵۳/۲±۴۱/۱۳۱) و پس آزمون (۸۷/۱۱۴±۲۳۹/۷) پرخاشگری (p<۰,۰۰۱. F=۲۸.۳۱۳) و همچنین، در نمرات پیش آزمون (۲۷/۸۰±۵۸۷/۵) و پس آزمون (۹۳/۷۵± ۴۹۷/۶) اضطراب (p<۰.۰۰۱, F=۱۵.۶۹۸) در دانش آموزان دبستانی قبل و بعد از مشاوره گروهی وجود دارد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نقاشی درمانی در بهبود مشکلات رفتاری چون اختلالات برون سازی شده در دانش آموزان دبستانی مؤثر است. از این رو، نقاشی درمانی می تواند به عنوان یکی از مداخلات درمانی در کاهش مشکلات رفتاری  کودکان مورد استفاده قرار گیرد.


مرتضی عباسی، سیده علیا عمادیان، قدرت الله عباسی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: اختلال رفتاری در کودکان باعث درماندگی در عملکرد تحصیلی و رفتاری و همچنین کاهش میزان کارایی آنها می­شود. هدف پژوهش بررسی اثربخشی آموزش دلبستگی محور به شیوه پسخوراند ویدیویی بر پیوند والدینی کودکان دارای اختلال رفتاری بوده است.
روش‌ : پژوهش حاضر یک مطالعه-ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه­ی آماری این پژوهش شامل کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال مبتلا به اختلالات رفتاری (طبق تشخیص روانشناسان کودک یا روانپزشکان اطفال شهر ساری) و والدین آن ها (مادر یا پدر) که از تیر تا آذر ماه سال ۱۳۹۸ به مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی ساری مراجعه کرده اند، بوده اند. تعداد ۲۰ نمونه (۲۰ شامل کودک با یکی از والدین آن ها) در قالب ۲ گروه ۱۰ نفره به شیوه هدفمند بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل نسخه والدین پرسشنامه اختلال رفتاری کودکان راتر (۱۹۹۴)، آزمون نقاشی آدمک گودیناف (۱۹۲۰) و پرسشنامه پیوند والدینی (رابطه والد-کودک) پیانتا (۱۹۹۴) بود. آموزش دلبستگی محور به شیوه پسخوراند ویدیویی طی ۱۰ جلسه (طی سه ماه، هفته ای یک جلسه) به گروه آزمایشی ارائه شد، در حالی که گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. داده­ها با استفاده از روشهای آماری شامل میانگین، انحراف­معیار و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۵ تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش دلبستگی محور به شیوه پسخوراند ویدیویی بر پیوند والدینی و مولفه های آن در کودکان دارای اختلال رفتاری تاثیر معناداری ­داشت (۰/۰۱ >p).
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج حاکی از تاثیر آموزش دلبستگی محور به شیوه پسخوراند ویدیویی که می تواند به عنوان روشی موثر در  بهبود پیوند والدینی کودکان دارای اختلال رفتاری مورد استفاده قرار گیرد.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4714