[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای حمایت اجتماعی

زهرا احمدی، منا جز محتشمی، نعیمه سید فاطمی، حمید حقانی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: تولد نوزاد نارس موقعیت بسیار تنش زا و بحرانی برای والدین می‌باشد. در این میان حمایت پرستاری از خانواده چنین نوزادانی، مهم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ارتباط حمایت اجتماعی والدین از سوی پرستاران با رضایت‌مندی آنها از مراقبت نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان  در شهر تهران است.
روش: مطالعه حاضر از نوع توصیفی همبستگی می‌باشد. جامعه پژوهش شامل کلیه‌ی والدین دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان در سه مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۹۳ می‌باشد. حجم نمونه ۱۳۰ نفر، به روش نمونه گیری در دسترس و گردآوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه حمایت اجتماعی  Tarka و همکاران و پرسشنامه رضایت‌مندی از مراقبت صورت گرفته است. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی و رگرسیون تحت نرم افزار spss نسخه ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان حمایت اجتماعی در مادران (میانگین ۶۵/۳) و پدران (میانگین ۲۹/۳) مربوط به حمایت عاطفی و کمترین میزان حمایت اجتماعی در بعد حمایت عینی (مادران میانگین ۲۴/۳، پدران میانگین ۱۶/۳) می‌باشد. مادران نسبت به پدران دریافت حمایت بیشتری را در هر ۳ بعد تاکیدی، عینی و عاطفی گزارش کردند. همچنین مادران رضایت‌مندی از مراقبت بیشتری (میانگین ۸۸/۳) را نیز نسبت به پدران (میانگین ۶۳/۳) بیان نمودند. نتایج آزمون نشان داد بین حمایت اجتماعی والدین در بعد حمایت تأکیدی با رضایت‌مندی از مراقبت والدین ارتباط مستقیم و معنی دار آماری (p<۰/۰۵) وجود دارد.
نتیجه گیری: یافته ها حاکی از این می‌باشد که والدین نیاز به حمایت بیشتری مخصوصاً در بعد حمایت عینی بودند. بنابراین برنامه ریزی جهت ارتقاء و ایجاد فرصت هایی نسبت به حمایت پرستاران از والدین در بخش های ویژه ضروری به نظر می‌رسد.


زهرا احمدی، فاطمه اشرفی، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه : تولد نوزاد نارس برای مادر واقعه ای بالقوه استرس زاست و مادران مایل هستند دربـاره نوزادشـان و سیر بهبودی در طــی بســتری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان اطلاعــاتی بــه دســت آورنــد. پرستاران باید از اثرات حمایت اجتماعی و بخصوص حمایت خانواده بر بهداشت روانی و اعتماد بنفس مادرانی که برای اولین بار زایمان کرده ند، آگاهی داشته باشند. بنابراین ، این پژوهش با هدف "بررسی ارتباط حمایت اجتماعی با غم مادری و خودکارآمدی مادران نخست زای دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان " اجرا گردیده است .
روش: این مطالعه یک مطالعه همبستگی از نوع توصیفی می باشد.جامعه پژوهش شامل مادران نخست زای دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در سه مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران شامل بیمارستان های علی اصغر ، حضرت رسول و اکبر آبادی می باشد . حجم نمونه ۲۰۲ مادر، به روش نمونه گیری در دسترس و نمونه گیری با تخصیص متناسب در هر مرکز انجام شد . به این صورت که پس از کسب رضایت آگاهانه ، فرم اطلاعات دموگرافیک توسط مادر پر شده و سپس  پرسشنامه غم مادری Stein به صورت پنج روز متوالی  از روز سه تا هفت بعد از زایمان پرگردید و نهایتا روز هفت پرسشنامه حمایت اجتماعی Tarrkan و خودکارآمدی Barnesتکمیل گردید.
یافته ها :  نشان دهنده رابطه ی همبستگی بین متغیرهای حمایت اجتماعی، خودکارامدی و غم مادری می باشد. بر اساس یافته های این دو جدول، رابطه ی همبستگی بین حمایت اجتماعی و خودکارامدی مثبت و معنی دار می باشد (p=۰,۰۰۱, r=۰/۲۳۱). رابطه ی همبستگی بین خودکارامدی و غم مادری منفی ولی معنی دار نمی باشد (p=۰,۰۵, r=-۰/۱۰۶ ). رابطه ی همبستگی بین حمایت اجتماعی و غم مادری بسیار ضعیف و منفی است، به عبارت دیگر با تقویت حمایت اجتماعی، غم مادری کاهش می یابد  ولی این رابطه معنی دار نمی باشد(p=۰,۰۵, r=-۰/۰۴۳).
نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان داده که  حمایت اجتماعی خانواده و تیم بهداشت و درمان باعث بهبود خودکارامدی مادران می شود. داشتن خودکارامدی بالا برای مادران نخست زا بسیار مهم است، زیرا مادرانی در زمان زایمان و در مراحل اولیه بعد از آن خودکارامدی والدی بیشتری داشته باشند، توانایی افزایش مهارت والدی و بهبود سلامت روحی خود را تا یک سال اول بعد از تولد نوزاد، دارا خواهند بود. بنابر این ماماها وپرستارانی که بطور مستقیم با مادران باردار در ارتباطند، باید مادران در معرض خطر و دارای عوامل خطر افسردگی و غم مادری را شناسایی و با تقویت خود کارامدی و در دسترس قرار دادن منابع حمایتی برای آنان از عوارض جبران ناپذی پیشگیری کنند.

 

پروین عباسی، محسن رضایی، پریسا حیدری شرف، رقیه نصرتی، مهشید نعمتی، فاطمه دهقان،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: نارساخوانی به ناتوانی های کودکان در خواندن اطلاق می شود. غالب روان شناسان بدون اینکه بخواهند علت خاصی را برای نارساخوانی تعیین نمایند،  نارساخوانی را صرفأ نشانه ای از وجود یک اختلال ویژه در فرآیند آموزش خواندن می دانند، که عامل مهمی در پایین بودن میزان اعتماد به نفس و حمایت اجتماعی و افزایش اضطراب اجتماعی در این کودکان است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عزت نفس با حمایت و اضطراب اجتماعی درکودکان نارساخوان کرمانشاه در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ انجام شد.
روش: در پژوهش حاضر از طرح توصیفی-تحلیلی استفاده شد. جامعه آماری آن را تمامی دانش آموزان نارساخوان که در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ در مراکز اختلالات یادگیری شهر کرمانشاه پرونده داشتند تشکیل می دادند. حجم نمونه از طریق فرمول Cramer و میزان خطای ۵ درصد و با اطمینان ۹۵ درصد ۱۴۰ نفر به دست آمد که با توجه به در نظر گرفتن ریزش، تعداد ۱۱۶ نفر مد نظر قرار داده شد که به صورت تصادفی خوشه ای از میان کودکان نارساخوان در مرکز اختلالات یادگیری شماره ۲ شهر کرمانشاه که جمعا ۳۰۰ نفر بودند انتخاب گردید. جهت بررسی میزان عزت نفس این کودکان از آزمون عزت نفس کوپر اسمیت، پرسشنامه حمایت اجتماعی واضطراب اجتماعی لیبویتس(LSAS-SR) استفاده شد.
یافته ها: بین حمایت و اضطراب اجتماعی با عزت نفس و مقیاس های آن رابطه معناداری وجود دارد و تمامی مقیاس ها در سطح ۰/۰۰۱<۰ P معنادار هستند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه عزت نفس و میزان حمایت و اضطراب اجتماعی در این کودکان پایین تر از نرمال بود، بنابراین با آموزش ارتقای عزت نفس و بهبود حمایت و اضطراب اجتماعی به این کودکان می توان این ظرفیت ها را در آنان ارتقا بخشید.

سهیلا سلطانی اصل هریس، حمید پورشریفی، جلیل باباپور خیر الدین، عباس بخشی پور رودسری، علی قاسمی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:­ سرطان کودکان، وضعیت زیست-روان­شناختی ویژه­ای است که ادارک حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله­ایِ مادران با ویژگیهای جمعیت­شناختی متفاوت را به چالش گرفته و سازگاری روان­شناختی آنها را متاثر می­سازد. از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش مستقیم  و غیرمستقیمِ ویژگی­های جمعیت ­شناختی (سن و سطح تحصیلات)، با وساطتِ حمایت اجتماعی اداراک­شده و راهبردهای مقابله­ای، بر سازگاری است.
روش : این پژوهش، از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادران کودکان مبتلا به سرطان تشکیل داده که به کلینیک­های متخصصان اطفال مشهد مراجعه کردند. حجم نمونه ۲۲۰ نفر، با روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شد. جمع­آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه­ های سازگاری روانی – اجتماعی، مقابله لازاروس و فولکمن، حمایت اجتماعی ادراک­شده چند بعدی، ویژگی­های جمعیت ­شناختی را صورت گرفت.
یافته ها: افزایش تحصیلات به صورت مستقیم باعث کاهش ناسازگاری شد ( ۰/۰۱>P ) و به صورت غیرمستقیم از طریق افزایش حمایت اجتماعی ادراک­ شده، افزایش راهبرد مسئله­ مدار و کاهش راهبرد هیجان ­مدار باعث کاهش نا­سازگاری شد. افزایش سن به صورت مستقیم باعث کاهش راهبردهای هیجان­ مدار شد، اما تاثیری بر راهبردهای مسئله ­مدار نداشت. همچنین افزایش سن تاثیر مستقیم و غیرمستقیم از طریق راهبردهای مقابله­ای بر سازگاری مادران نداشت.
نتیجه­ گیری: مطابق با یافته ­ها می­توان گفت که افزایش تحصیلات هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم با وساطت حمایت اجتماعی ادراک­شده و راهبردهای مقابله باعث افزایش سازگاری می­شود. افزون­ بر­این افزایش سن، کاهش راهبردهای هیجان­ مدار را در­پی داشت اما بین افزایش سن و سازگاری مادران رابطه مستقیم و غیرمستقیم وجود نداشت.


صفحه 1 از 1     

نشریه پرستاری کودکان و نوزادان Journal of Pediatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4714