مرکز تحقیقات علوم اعصاب و انستیتو نروفارماکولوژِی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران ، M_azzizadeh@kmu.ac.ir
چکیده: (14786 مشاهده)
مقدمه: بررسی نیازهای خانواده جزء اساسی برای ارتقاء مراقبت خانواده محور بوده و درک نیاز والدین از سوی پرستاران از اهمیت ویژه ای برخورداراست. این مطالعه با هدف بررسی نیازهای مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.
روش: این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی است که حجم نمونه بر اساس مطالعه مقدماتی 96 نفر تعیین گردید. اطلاعات در این مطالعه از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک مادر، پدر و نوزاد و پرسشنامه 56 گویه ای CCFNI که در 5 حیطه فرعی حمایت، آسایش، اطلاعات، قرابت یا نزدیکی و اطمینان، می باشد، جمع آوری شد. اطلاعات توسط آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین (±انحراف معیار) سنی مادران (01/6 ±) 87/27 بود. مهمترین نیاز "دریافت پاسخ صادقانه به سوالاتم درباره نوزادم" و "حمایت از طرف دوستان و نزدیکانم" کم اهمیت ترین نیاز از دیدگاه والدین بوده است. در مجموع نیازهای حیطه اطمینان با میانگین (انحراف معیار) (22/0±)79/3 مهمترین نیاز و حیطه حمایت بعنوان کم اهمیت ترین نیازها (38/0±)24/3 از دیدگاه مادران تعیین شده بود.
نتیجه گیری: از آنجایی که اطمینان از سلامت و آسایش فرزند برای مادر بسیار مهم است و این حیطه به عنوان مهمترین حیطه نیازها توسط مادران اعلام شده است. مسئولین این بخش باید در زمان پذیرش با ارائه اطلاعات کافی در خصوص وضعیت نوزاد و نحوه درمان مادران قرار دهند تا احساس اطمینان و اعتماد در آنها ایجاد شود و استرس کمتری را در دوران بستری نوزادشان تجربه نمایند.
Mirjalili M, Azizzade forouzi M, Sabzevari S, heidarzadeh A, Haghdost A. Assess the admission needs of the mothers of hospitalized in the neonatal intensive care unit. JPEN 2015; 2 (2) :1-9 URL: http://jpen.ir/article-1-128-fa.html
میرجلیلی مرضیه، عزیززاده فروزی منصوره، سبزواری سکینه، حیدرزاده اعظم، حقدوست علی اکبر. بررسی نیازهای هنگام پذیرش از دیدگاه مادران نوزادان بستری در بخش ان ای سی یو. مجله پرستاری کودکان. 1394; 2 (2) :1-9